En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Halloween del 2: Vi skrämmer barn

Publicerad 2014-10-30 14:38:00 i Halloween, expat,

Välkommen hem till oss! Här skrämmer vi barn!
Vi hade ett riktigt Halloween Moment här på eftermiddagen. Pappan jobbade hemifrån men gav sig inte tillkänna förrän tacosdoften började leta sig in i hans kryp-in. 
- You scared me to death! sa Isas kompis, som inte varit här förut och inte hade en aning om att vi hade en hungrig man med basröst hemma.
Och jag hade ärligt talat glömt att han kanske ville äta, för jag var i full färd med att baka. Igen (klicka om du missat del 1). Småkakorna med pandamönster som jag köpt till Ivars klassfest var nämligen tillverkade 2013 och Jens klassmamma efterlyste, i sista minuten, fler som kunde bring dishes
Här är resultatet, glutenfria kokoskakor med tranbär, eller, förlåt, Scary ghosts with blood in their eyes.
Men det är inte bara vi som skrämmer barn! Jag vet inte vad du tycker, men om jag varit klädd i den här Halloween-kostymen skulle jag nog ta omvägen runt lekplatsen:
 
Vill du också baka glutefria kokoskakor? Du har säkert redan ett bra recept på kokostoppar. Jag använder Leilas recept här men skär ner på mängden kokos eftersom de kokosflingor som vi får tag i här känns torrare än de svenska.
 
 
 
 

Rätt sätt att hantera en brudklänning?

Publicerad 2014-10-30 04:59:58 i expat,

Shanghai-luften är inte den renaste att lufttorka tvätt i, men det hindrar ju varken mig eller kineserna från att hänga tvätt utomhus.
På våra bakgator torkar de sin tvätt precis överallt.
Det är så vanligt med tvätt på trottoarerna att jag nästan inte lägger märke till det längre. 
 
 
En olycka händer så lätt! Men om jag haft trosor som....inte gick att tvätta rena...så hade jag nog inte hängt ut dem på gatan för allmän beskådan.
Här lämnar man in sin brudklänning på kvalificerad kemtvätt. Och så torkar ni den på gatan. Jisses.
Nej, det är naturligtvis inte min klänning. Men man får hoppas att den eventuella bruden redan har gift sig och/eller kan leva med en klänning som luktar avgaser och mat-os. 
Bild nedan från i våras. Visst är det charmigt? Klicka här för att komma till mitt tidigare inlägg om Saker man kan göra på en trottoar
 
 
 

Halloween hos oss: Kommentarer jag kan leva utan

Publicerad 2014-10-29 10:49:34 i Halloween, expat,

Fem kommentarer som jag inte vill höra i Halloween-tid:
1. Här ser ut precis som det alltid gör. (Sex-åringen, uppenbarligen inredningsblind eftersom vi aldrig annars har en kräk-orange duk på matbordet)
2. Halloween-pynt? Det kunde jag ju köpt i USA! (*Så bra, då! Förresten, jag råkade lägga din nya företagsmobil ovanpå en tuggad bit Piratoslakrits*)
3. Jag vill bjuda på kladdkaka på klassens Halloween-fest. (*Åh-nej Isa, då måste jag ju BAKA!!*)
4. Ms F (läraren) sa att vi gärna fick ta med något nyttigt, en kille har jordnötsallergi och Ms F sa att vi kunde leta upp idéer på Pinterest. Enkelt, man söker bara på Halloween food. (*Men nu har jag ju redan BAKAT din kladdkaka och dekorerat den med M&M:s!*)
5. Det finns spår av jordnötter i M&M:s. (Vissling vissling, börja om från början, börja om på nytt...)
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor