En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Poolhäng med fladdermössen

Publicerad 2014-08-24 06:58:10 i

 
 

 
Nej, vi har inte åkt på på chartersemester! Vi har en superfin pool på vårt område. Tyvärr är den inte öppen speciellt länge: De drog igång några dagar innan vi åkte hem till Sverige och kommer att stänga i slutet av september. Men poolen är guld värd dagar som denna, då temperaturen ligger på 33 grader!
Höghusen på området har 21 och 30 våningar. Vi bor på våning tio i huset i mitten. Högt nog att slippa de värsta myggorna och lågt nog för att fortfarande se grönskan från soffläget. 
 
 
Kolla in den lilla fågeln till höger om huset. Det är ingen fågel, det är en fladdermus. Pappan, som gillar att fiska, visste sen tidigare att det går att locka fram fladdermössen genom att vifta med ett föremål, till exempel flötet på metspöt. Barnen kastade upp Ivars simpuffar i luften. Det funkade jättebra!
 
Dagens väder: Smogmulet och 33 grader.
Luft: 163 (unhealthy)
Dagens Only in China: Pappan köpte cyklar till killarna i går. De skulle levereras nu på förmiddagen. Klockan 12.55 undrar vi fortfarande när de tänker dyka upp. 

Kommentarer

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-08-24 17:25:14

Inga 33 grader här inte... kanske lika skönt det men hade gärna tagit lite av den mindre höstiga värmen med hem från Bryssel.
Hoppas cyklarna dök upp!

Svar: Cyklarna kom och mellansonen har invigt sin ikväll! Håll tummarna för att jag hittar en cykel med fotbroms! Nål i en höstack.
Maria Svemark

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-08-25 12:55:34

Lycka till! Och tack för att jag hamnat i din länklista, inser att min lista behöver en rejäl genomgång...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor