En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Pedagogiska skolauktioner: En rostig skruv mot en cykelpump

Publicerad 2014-06-16 10:46:22 i

 
Jag vet inte riktigt hur det gick till. Den senaste tiden har det pågått auktioner och loppis i skolan, och på något sätt har Jens lyckats byta sig till en hög med Hero Factory-gubbar, ett målarset, två böcker, pandapennor och ett tufft halsband mot Isas ratade jeansjacka, en bok, några DVD-filmer och en oanvänd handväska som jag fick på köpet på Qipu lu-marknaden.
Jag tentade av Företagsekonomi A på Komvux (MVG!) för några år sedan, men jag är helt klart för korkad för att förstå hur detta bytessystem gått till.
- Eh, det blir svårt att förklara för dig, sa Jens och suckade.
Well, well.
I Isas klass har pengarna ingått i ett belöningssystem. När de hade auktion på sin avslutningsfest i dag hade vissa mycket pengar, för att de utfört sina uppgifter i klassrummet, medan andra inte hade lika mycket pengar.
I Jens klass verkar det förekomma någon sorts fake money på en bank, och när eleverna ska handla hämtar de pengar ur bankkassan. Fyra quarters byts mot en fejkpeng (logiskt).
Hur som helst, ett kreativt sätt att lära kidsen värdet av pengar, prylar och arbete, och på samma gång få snurr på grejer som man tröttnat på och som kan göra större glädje hos andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor