En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Halloween del 2: Vi skrämmer barn

Publicerad 2014-10-30 14:38:00 i Halloween, expat,

Välkommen hem till oss! Här skrämmer vi barn!
Vi hade ett riktigt Halloween Moment här på eftermiddagen. Pappan jobbade hemifrån men gav sig inte tillkänna förrän tacosdoften började leta sig in i hans kryp-in. 
- You scared me to death! sa Isas kompis, som inte varit här förut och inte hade en aning om att vi hade en hungrig man med basröst hemma.
Och jag hade ärligt talat glömt att han kanske ville äta, för jag var i full färd med att baka. Igen (klicka om du missat del 1). Småkakorna med pandamönster som jag köpt till Ivars klassfest var nämligen tillverkade 2013 och Jens klassmamma efterlyste, i sista minuten, fler som kunde bring dishes
Här är resultatet, glutenfria kokoskakor med tranbär, eller, förlåt, Scary ghosts with blood in their eyes.
Men det är inte bara vi som skrämmer barn! Jag vet inte vad du tycker, men om jag varit klädd i den här Halloween-kostymen skulle jag nog ta omvägen runt lekplatsen:
 
Vill du också baka glutefria kokoskakor? Du har säkert redan ett bra recept på kokostoppar. Jag använder Leilas recept här men skär ner på mängden kokos eftersom de kokosflingor som vi får tag i här känns torrare än de svenska.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor