En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Bland uteliggare & skyskrapor

Publicerad 2014-10-13 13:07:29 i expat,

 
Minns ni vår vän uteliggaren som jag skrev om i våras? Han hänger med än! När vi kom tillbaka i augusti såg han starkare och piggare ut än före sommaren. När jag gick förbi i dag sov han stilla i gatukorsningen.
Våra kvarter förändras fort nu. Vi ska få två nya, stora köpcentran på tio respektive tjugo minuters gångväg. Området som vi snokade i här (klicka) har delvis rivits och fått en ny vaktkur. Men gubben med skägget bor alltså kvar, i en av Shanghais mest trafikerade korsningar.
Det är extremt sällan jag tar mig ner till skyskraporna på Pudong-sidan, vilket är dumt, för det tar faktiskt bara en halvtimme-fyrtio minuter med tunnelbanan. Men i dag var jag där och kan bjuda på några bilder:
 
I mitten Shanghai tower, 632 meter och världens näst högsta byggnad. Det var här som ryssarna klättrade på kranarna i vintras.
 
Byggnaden med den kapsylöppnar-liknande toppen är Shanghai World Financial Center, 494 meter. Den vackrare byggnaden till höger heter Jin Mao och är 420 m hög.
 
 
Här ser ni mitt senaste inredningsfynd, tre metallpallar. Om ni pratar med vår flyttfirma behöver ni kanske inte berätta att jag köpte dem i helgen. Vi får nämligen bara flytta möbler som vi ägt 1 år. Vi får heller inte skeppa barnens vattenpistoler, på grund av strängt vapenförbud, och piratkopierade dvd-filmer. Men några sådana äger vi väl inte, hmmm? Filmerna som vi köper helt öppet i butikerna för 10-15 kr/st är säkert helt lagliga...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor