En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

På luffen i Vietnam: Gamla kvarteren i Hanoi

Publicerad 2014-09-30 07:43:38 i expat,

 
När man bor i Kina öppnas bokstavligen en helt ny värld när det gäller semesterresor. Exotiska platser som Filippinerna, Japan, Sydkorea och Kambodja ligger plötsligt bara några få flygtimmar bort. Nu när barnen har höstlov har vi valt att åka till Vietnam, till Hanoi och Halong bay.
En kompis i Harlösa fick precis tillbaka sin radiostyrda helikopter efter en efterlysning på Facebook och konstaterade att "ibland är FB mer än bara bilder på desserter och fötter i sanden". Därför får ni inga fötter i sanden i dag. Här kommer i stället några bilder från gatulivet i Hanois Old Quarters. Håll till godo! På bilden ovan tycker jag att ni ska lägga märke till de smala husfasaderna i bakgrunden. Det är av skattemässiga skäl som dessa tube houses eller tunnel houses byggdes så smala. Inåt kan husen vara 10-15 meter långa. 
Vietnam känns oerhört äkta. Ingen hets, inga jättejobbiga föräljare. Och sköna snubbar som den här, ser man överallt. 
Jag är svag för posters både av estetiska, kommunikationsmässiga och historiska skäl, men det går naturligtvis inte att ha krigsaffischer på väggarna. Vi köpte en med fredsbudskap och en som manade om att "dra nytta av skogens guld". 
Det är nästan skönare när det inte finns trottoarer, för då vet man att man inte är säker någonstans...
Dessa el-ledningar...
Jag är väldigt nyfiken på vietnamesisk mat men har hittills mest ätit fem varianter av vårrullar...De är ju så goda!
 
Inför vår flytt till Kalifornien har vi pratat en del om Alcatraz, så därför skulle vi förstås besöka Hanois fängelsemuseum Hoa Lo Prison Museum.
Det påstås att bilden togs i Stockholm 1971, men jag tror att demonstranterna befinner sig i Italien. Vad tror du?D
Inomhusmarknaden Dong Xuan market, som återuppbyggdes efter en brand 1994. 
Ingen överraskande syn i Shanghai, men en vanlig syn i Hanoi: Små familjer på moped. 

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor