En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Bland pantartanter, högklackat & karikatyrer

Publicerad 2014-09-13 17:14:16 i

I måndags hade barnen sin första lovdag och vi bestämde oss ganska spontant för att åka tåg åtta timmar söderut till Xiamen, en kuststad med bevarad arkitektur från kolonialtiden. Den bilfria ön Gulangyu, kallad Piano island, var liksom olika delar av Shanghai en s k koncession där utlänningar hade tillstånd att bo och driva näringsverksamhet.
Arkitekturen är inte välbevarad och det är svårt att hitta taxi från stans tempel. Men vi hade ändå en perfekt minisemester och hade lugnt kunnat stanna några dagar till i den 34-gradiga värmen för att strosa på stränderna, besöka de runda byarna där hakka-folket bor och äta på någon mer restauranggata. Vi har flera anledningar att åka tillbaka! 
Här kommer några bilder. Och, nej, jag är inte nöjd med min nya kamera. Jag reser mig ur dammet och ger mig ut på fältet igen för mer övning. Om ni vill ha namnet på kameran och adressen till det fenomenala hotellet får ni höra av er. 
 
 
 
Xiamen sett från Piano island. Ön har många mysiga gränder och påminner litegrann om Gozo utanför Malta.
 
 
Världens minsta pant(a)rtant i klassisk kina-pensionärs-hatt.
 
Solnedgång vid strandpromenaden.
Free access till Club Lounge på 26:e våningen med fri läsk, öl, vin, drinkar, kaffe, fika, frukostbuffé och megabästa sushin. When can we come back?
 
 
 
Inte inte helt ovanlig syn på turistställen med många trappor: Tjejer i högklackat.
Kaboom. 
Ni kan ju föreställa er vilka folkmassor som samlades i gränden när vi lät killen här göra karikatyrer av barnen.
Resultatet:
Dagens väder: 23 grader nu på kvällen. Det sägs att nya jätteregn är på väg in över Shanghai.
Luft: 54 (moderate) Dumt att vi slarvade bort halvan dagen på att se två och ett halvt avsnitt av den danska kultklassikern Matador.
Dagens Only in China: Ikväll har vi ätit Shanghai-fondue på hot pot-restaurang, en tradition när vi eller Hulterstammarna  får besök. Om vi någonsin undrat vad den ljusa, minst starka buljongen är gjord av, så vet vi det nu. Vi kunde nämligen fiska upp en hel hönsfot ut grytan. Se här: 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor