En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Söndagens sötaste napp?

Publicerad 2014-08-31 16:20:08 i

Ni undrar säkert vad jag haft för mig eftersom jag inte hunnit blogga sedan besöket på den elektriska gurkmarknaden. Tihi!

Helgen har gått åt till playdate, middag på restaurang, brunch på restaurang, att rösta i riksdagsvalet, skaffa peruk till Katy Perry, promenera i botaniska trädgården, trängas på Ikea och försöka förstå sig på det nya taxibeställningssystemet.

Får jag lov att bjuda på helgens roligaste bild?

Det roligaste var nästan att bebbens farfar, som var extremt road av den här nappen, själv saknade en del tänder i munnen.
 
Jag vet inte vad de gör härinne. Jag tänker inte gå in. Jag håller mig till mina gurkor, det blir nog bäst så. 
Vad är förresten ett Service Center for Spillovers?

Dagen väder: 27 grader här på kvällen.

Luft: 78 (moderate)

Dagens Only in China: Det tog oss ett dygn och hjälp av en mandarin-talande kompis att begripa att de infört ett flervalssystem för att beställa taxi. Den automatiska rösten talar inte engelska. På vår fusklapp står Tryck #1 för vanlig taxi, #5 för Buick. Vi skulle uppskatta att åka mer trafiksäkert i en större Buick och testade #5, men enligt receptionisten (hon pratade engelska) kunde inte bilen komma förrän om en månad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor