En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Tack & hej: Frigolitcyklisten och annat som Made my Day

Publicerad 2014-06-16 16:41:22 i

Här skulle det ligga en inlägg om min favoritplats Qibao. Qibao är en så kallad vattenstad i utkanten av Shanghai. Anke och jag skulle åka dit på förmiddagen för att insupa lite atmosfär i form av trängsel i gränderna, tingel-tangel och den äckligaste mat du kan föreställa dig.
Qibao i vintras:
 
Men vi kan väl bara säga att MKV kom emellan. Min Kinesiska Vardag. Denna kinesiska vardag då det dräller in administration och jag måste hantera, hmm, vi kan kalla dem squarethinkers.
Jag tror att alla som någonsin besökt det här landet ganska omgående känner att det finns en intensiv och ärlig plikttrogenhet. Det vill säga, om din chef bett dig att vakta sträckan mellan A och B, så kommer du inte att lyfta ett finger om himlen råkar falla ner mellan B och C.
Nog om detta.
Det andra som hände var nog trots allt Väder. Ivars klass ska ha skolfest på "vår" picknickplats imorgon lunch. Eftersom det ska regna behövdes en Plan B. Men innan en Plan B kunde utformas behövde festkommittén komma överens om en Plan B över huvud taget var nödvändig. De diplomatiska diskussionerna via mail gick ungefär enligt följande:
Lärare (amerikan): Hi ladies, any Plan B? It will rain tomorrow.
(Obs! Regn i Shanghai kan betyda allt ifrån duggregn till monsunregn med hemska vindar och åskkaos. Any way: vissa nationaliteter går inte ut. Punkt slut.)
Jag: I'm Swedish. We go out when it rains so I'm not taking any decision about this. Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder.
Mamma 2: I'm Dutch, we like a little less rain than the Swedish (följt av passande ordspråk från Nederländerna).
Mamma 3: I'm Dutch, too, Iet's play outside.
Nåja, dagen i dag blev ganska bra ändå. Anke drog med mig på tröstlunch. Sen gick vi tillsammans till Isas klass, som hade avslutningsmys på eftermiddagen. Nu på kvällen har Isa varit på goodbye-party (igen) och fått figurmålade naglar (igen, tårna). Och jag fick en bild från Simon, som delar min fascination för frigolitcyklister. Tack, Simon! 
 
FOTO: SIMON HULTERSTAM. Jo, cyklisten ska sitta inuti detta berg av frigolit. This is China. Never what you expect, men alltid ett äventyr.
 
Nu tar bloggen paus. Lantisen ska hem till myllan och skogen.
Tack till er som läst, kommenterat och hört av er på annat sätt. Undrar ni något finns mina kontaktuppgifter till höger på startsidan.
 

Kommentarer

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-06-17 17:50:24

Så du menar att jag inte ska få hänga med på skånska loppisar och se vad du fyndar??? Va!!!

Postat av: meh.blo.gg

Publicerad 2014-06-21 11:41:41

Ja, lite inlägg från Myllan skulle vara kul :-) Annars ha en go sommar!!

Postat av: pernilla

Publicerad 2014-07-05 18:51:46

så här på sommaren kan jag inte annat än att sakna dina shanghaihistorier och bilder. Har varit tillbaka en kortis men är på väg hem "på riktigt" snart.
Börjat blogga lite smått igen fast på annan plats eftersom jag själv inte spanar i Shanghai längre.
Ha en fortsatt härlig sommar!
Kram Pernilla

Postat av: countryliving

Publicerad 2014-07-13 13:29:34

Haha! Ja du jag håller med! va man än i världen är verkar det alltid bli en massa stress. Härligt att du åker hem ett tag. Hoppas att du får det bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor