En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Tack & adjö - nu stänger bloggen!

Publicerad 2014-11-17 13:46:52 i expat,

Detta blir mitt sista inlägg på En lantis i Shanghai! Kanske hade ni förhoppningar om att få följa med
i flyttkaoset
(tack Simon för bilden)
när jag säger hejdå till mina snygga, smarta, roliga vänner
när jag åker tillbaka till Beijing efter 22 år
 
och när Niclas och jag åker till USA för att ragga skolor och boende.
 
Men det får ni alltså inte!
Vi har en intensiv period framför oss. Lägg därtill att vi sedan några veckor tillbaka har ännu sämre internet (hur det nu är möjligt att något så begränsat, bevakat och slött kan bli ännu sämre) och måste använda VPN även för hotmail.
Vardagliga saker som att googla information till barnens läxor, sköta mailväxling (t ex med deras skola, sex stycken mail bara idag, ett kvar att skriva) och försöka kommunicera med min familj i Sverige via Skype och Facetime (jag hör dig, hör du mig, jag hör inte dig, nä det beror på att jag inte pratar nu, nu försvann du, nu ser jag dig, vad pratade vi om, nu hörde jag bara hälften, nä vet du vad vi mailar i stället när nätet funkar igen, HÖRDE du det mamma? puss puss)
Att hitta idéer, skriva och fotografera tar inte lång tid för mig. Jag har ju trots allt jobbat som reporter sen 1989. Men det finns bättre saker att göra i Shanghai än att glo in i en dator utan fungerande internet. 
Mitt mål med bloggen har varit att leverera daglig underhållning. Jag hoppas att ni tycker att jag har lyckats. Det finns naturligtvis historier som aldrig blev berättade, händelser som inte kan berättas här och historier som andra berättar bättre. 
Vill du ha tag i mig finns jag som vanligt på Facebook, på Instagram under namnet @bysvemark och på isatorp@hotmail.com.
 

Kommentarer

Postat av: pernilla

Publicerad 2014-11-17 15:36:30

Tack Maria för alla härliga inlägg om livet i staden som förändras bara man blinkar.
Stort lycka till i det nya landet - och ha det underbart!
kram

Svar: Tack snälla du! Visst är det så att Shanghai förändras bara man blinkar! Och man upptäcker hela tiden nya saker! I går gick vi ut på "fel" håll i vår tunnelbana och hittade ett underjordigt köpcentra! Önskar dig allt gott!
Maria Svemark

Postat av: susanne

Publicerad 2014-11-17 16:01:26

Tack fina maria för alla goa skratt om era eskapader och andra tokigheter. Hade vatt kul om du fortsatte blogga om vardagen i nästa land.;) hoppas på bättre uppkoppling o snabbare snigelpost. Miss you♡ kraamizar

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-11-17 16:02:12

Tack för underhållande inlägg!
Och lycka till i ert nya land! Och jag hoppas du snart dyker upp på en ny blogg men får väl nöja mig med Insta så länge!

Postat av: Ann-Sofie

Publicerad 2014-11-18 02:01:28

Åh, så tråkigt! Blir det ingen i ny blogg i nya landet? Har följt med stort nöje. Kommer att sakna den o dej!
Ann-Sofie

Svar: Tack snälla! Jag vet inte! Just nu känner jag mest för att jobba & plugga! Kram
Maria Svemark

Postat av: Ann

Publicerad 2014-11-18 06:43:18

Ååååå det har varit en så kul blogg Maria! Vi får höras om hur allt går för er i alla fall fast i andra kanaler. Lycka till! Kram!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor