En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Detta packar jag: Oumbärliga saker från Kina

Publicerad 2014-04-28 05:31:55 i

 
När vi flyttade till Shanghai i augusti hade jag en lång lista över saker som vi, enligt förståsig-påare, var tvungna att ta med oss hit för att överleva. Listan innehöll allt ifrån glutenfri pasta och buljongtärningar till tandtråd och lakrits.
Nu börjar nedräkningen för min & barnens hemresa. Jag måste göra en lista över vad jag måste ta med mig härifrån, för att överleva i Sverige.
Hittills har jag noterat:
1. Ungefär hela matmarknaden. Jag är inte säker på att jag får tag i lotusrot, japansk aubergine och körsbörstomater för 16 kr/kg på CityGross.
2. Vattenmelonskärne-pulver. Det smakar mögel och ser ut som mögel, men gör underverk om man har riktigt ont i halsen.
3. Riskokare. Okej, det går nog att köpa i Sverige.
 
4. Chiliolja, sichuanpeppar och svartbönesås. Matkryddor som man plötsligt inte vill vara utan. 
5. Plastfickor med blixtlås. Låter knäppt, men man kan inte leva utan dem när man väl bekantat sig med dem. Sen är Kina rent generellt ett mer papperskrävande samhälle. Man måste ha sina papper på rätt ställe, annars är man körd.
6. Tvättklämmor. En viktig sak, eftersom jag trots en helt förfärligt luft torkar vår tvätt på balkongen, året runt. Jag har tvättklämmor i tre praktiska storlekar.
7. Kinakitsch. Rislamporna från oflashiga matbutiken (ovan) gör att vårt hem ser mer kinesiskt ut.
8. Jag packar ner en del kedjor också. Amerikanska Forever 21. Japanska Uniqlo, som just nu erbjuder supercoola t-shirts med t ex gamla reklamtryck (bilden ovan). Billiga klänningar och byxor från Cache Cache. I går blev jag preseterad för Old Navy, en annan H&M-liknande kedja. (I gengäld introducerar jag Kina för Lagerhaus och Indiska).
9. Mina appar. Det tillhör den dagliga rutinen att kolla luftföroreningarna (just nu 93, moderate, i morse 170, unhealthy) och terrorisera kompisar på WeChat:
 
10. Dansande pensionärer. Jag packar ner tre, fyra stycken. De kan få stå nedanför stugan och göra sin gympa. Vad sägs om denne krutgubbe med pinne på huvudet:
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: eastcoastmom i Connecticut

Publicerad 2014-04-28 22:08:47

Det är underligt vad man tar med sig mellan länder... Och vad man vänjer sig på med.

Svar: Jag blev en gång ombedd att frakta Sloggis från Sverige till NY.Själv hade jag som ambition för min US-semester att fylla på mitt förråd på Wal-Mart... :)
Maria Svemark

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor