En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Lördagsutflykt: Vi hittar skateparken vid världens ände

Publicerad 2014-04-05 17:14:00 i

 
Vår förra ändstations-utflykt blev ju lyckad, till sist och trots allt, så i dag begav vi oss ut i tunnelbanan igen. Via en bekant på Instagram hade jag fått tips om att en av världens största skateparker ligger i närheten av ändstationen på Linje 10.
Bara namnet på metrostationen var exotiskt lockande:
Xinjiangwancheng.
Enligt en av många turist-appar (ingen funkar perfekt) är SMP skate park stängd, men det stämmer alltså inte. Sanningen är nog snarare att sponsorerna dragit sig ur när det var dags för underhållsarbete.
På frågan om vi själva skejtar är svaret nej. Förutom Jens lilla äventyr med hamstern för några veckor sedan har ingen av oss stått på en skateboard eller cyklat BMX sedan Spice Girls toppade hitlistorna (om någonsin).
Men maken är nog lite lagom 40-årskrisigt sugen på att skaffa BMX.
Vill du åka dit? Strunta i gamla uppgifter på nätet om hur du tar dig dit. Åk bara till ändstationen på Linje 10 (Xinjiangwancheng) och fortsätt norrut. Skateparken ligger bakom Sports center på höger hand.
 
Sisådär med underhållet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor