En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Ursäkta, jag luktar svett och sushi med mango!

Publicerad 2014-08-21 14:16:53 i

Gissar att ni också hört historien om läraren som fyller ett glas med småsten och sand och därefter toppar med öl eller kaffe, eftersom det, "kära elever, alltid finns plats för en öl/kaffe även om livets glas ser ut att vara fullt...." Det finns säkert fler versioner.
Jag kom att tänka på historien när vi stod i en hiss i dag. Hur full en kinesisk hiss än ser ut att vara, så finns det garanterat alltid plats till två-tre kineser till.
Pressa, pressa, pressa.
Den här gången kunde jag välja att frottera min svettiga kropp mot min egen man.
Jag vågar inte tänka på hur jag luktade. Jag hade promenerat sju kilometer och ätit sushi med banan och mango. (Det var faktiskt riktigt gott!)
Jag hoppas att ni lagt märke till att jag infört en ny detalj på bloggen: Varje inlägg ska avslutas med dagens väder, luft och Only in China. I går berättade jag om mjukosten med jordgubbssmak.
Dagens bilder tog jag under morgonens promenad från vårt hem i stadsdelen Changning till Shanghai Center på Nanjing road West, där jag bestämt träff med Stockholm-Shanghai.
 Morgongympa! Ett vanligt inslag i stadsbilden. 
Nu är det säsong för drakfrukt! 10 RMB (ca 11 svenska) för fyra stycken.
Ser inte helt safe ut med de där löst hängande brädorna.
Gårdsbutik a la Kina.
Hey, har inte alla sjukhus elektricitet?!
En elevated road. En väg över vägen. Och gångbroar däremellan.
 
Dagens väder: Nästan-sol och 27 grader nu på kvällen.
Luft: 168 (unhealthy)
Dagens Only in China: Hit hör sushin med mango och banan.
Dessutom läste i lokaltidningen om en utlänning som svimmade i t-banan, varpå alla FLYDDE istället för att hjälpa till och ringa ambulans. Sorgligt, men säger nog egentligen mest om folks rädsla för attentat, bränder, sjukdomar, med mera, och deras oskeptiska förhållningssätt till rykten. Shanghai är otroligt säkert och jag känner mig alltid väldigt trygg här. Vi får hoppas att uppståndelsen i medierna leder till att fler vågar agera på rätt sätt, nästa gång. 
 

Kommentarer

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-08-22 08:58:01

Gillar dina nya inslag!
Ogillar oviljan att hjälpa till...

Svar: Tack! Jag har förresten länkat till dig nu under Länkar! Bättre sent än aldrig :)
Maria Svemark

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor