En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Containerhamn, jättebro och dino-sten, check!

Publicerad 2014-10-27 03:40:00 i expat, tourism,

 
På söndagen bockade vi av ännu ett av våra Must See's här i Kina. Ungefär två till två och en halv timmes bildfärd från Shanghai ligger en av världens längsta broar över vatten, Donghai bridge. Bron sträcker sig 32,5 kilometer mellan fastlandet och Yangshans djupvattenshamn. Det ska jämföras med Öresundsbron, som är knappt 8 km lång! Klicka in på länkarna om du vill veta mer och klicka här  och här du vill fördjupa dig i brofakta
Panoramabild över den enorma containerhamnen! Fascinerande!
Tack till familjerna Hulterstam för en härlig söndagsutflykt i (gissningsvis) 27 graders värme! Det var en del trappor att kliva i, men det klarade vi!
 
Fräsig syrsa, cirka 10 cm lång och hög!
 
Kineserna är väldigt förtjusta i att se djurformationer i stenar. Men de missade den bästa! Bläddra till översta bilden. Ser du dinosaurien i vattnet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor