En lantis i Shanghai

en skånsk loppisgalnings överlevnadsguide till Kinas bakgator. Garanterat glutenfri humor med stövlarna i tre världsdelar. Fick jag med allt?

Därför är hösten värre i Shanghai (och bättre)

Publicerad 2014-10-14 07:49:24 i expat,

Först en bild från dagens träff med Shanghai-bloggarna. Länkarna hittar du på min förstasida!
 
 
Nu en lista, om Varför hösten i Shanghai är värre än i Skåne:
 
1. Hösten är kall. Svinkall. Plus en grad i Shanghai motsvarar minus 10 i ett blås-hemskt Västra Hamnen.
2. Rälig luft. När folk börjar elda i sina eländiga bostäder startar säsongen med riktigt dålig luft. Lägg därtill att "det inte regnat" eller "blåst åt fel håll" så har du luftföroreningsvärden på upp emot 500. Hemsk luft gör oss torra i halsen och hostiga, men framför allt måste vi hålla barnen inomhus för att deras kroppar inte ska ta skada.
3. Mysa med stearinljus? Inte här! Jag var länge irriterad över att jag inte hittade fina ljusstakar. Nu har jag förstått varför. Det är helt enkelt för farligt att ha eld inomhus i byggnader med opålitliga vindar både från AC och otäta fönster. Tänk dig att det tar fyr i mitt hem - vad gör jag? På tionde våningen? Usch, hemska tanke. Den dagliga kampen med gasspisen räcker, tack.
4. Supertrist shopping. Butikerna i Shanghai är extremt säsongsinriktade och det går knappt att få tag i t-shirts och ofodrade byxor efter september. I stället fylls butikerna med dunvästar och varma, fula klänningar i syntetmaterial som kan stå på egen hand.
5. Icke-hurra för Play-TV. Hösttid är TV-tid, men jag minns inte när jag såg Play-TV sist. Vi har för dålig uppkoppling. Tur att filmbutikerna har ett enormt utbud. Jag ska snart påbörja Orange is the new black.
Tre bra saker:
1. Vädret är fortfarande soligt och runt tjugo grader. Jag la undan mina sandaler i går.
2. Det kinesiska höstlovet infaller (inföll) tidigare än den svenska. 
2. Jag kan köpa gummipumps på Carrefour.
 
 

Kommentarer

Postat av: Brysselkakan

Publicerad 2014-10-14 11:42:35

Gula gummipumps kan ju göra vilken trist regnig dag som helst lite mer kul. Frågan är dock hur praktiska de är... Kanske inte så mycket att hoppa i vattenpölar med?

Svar: Jag funderar på att köpa ett par gummipumps bara för att reta min tyska kompis, som tycker att jag är alldeles för praktiskt (=svenskt) klädd.
Maria Svemark

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Svemark

Humorbloggen om vad som händer när man låter en svensk, 40-årskrisande trebarnsmor flytta till USA - via bakgatorna i Shanghai! Söker du kontakt, turisttips, råd angående livet som expat eller Direct Foreign Hire (DFH) i Kina, glutenfria recept eller gästbloggare? Mejla mig på: isatorp@hotmail.com Instagram: bysvemark Swedish writer living with my family in Shanghai. Feel welcome to contact me at isatorp@hotmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

  • via RSS
  • Instagram Humor